Magyar Nőorvosok Lapja

81. évfolyam 2. szám
Válasszon lapszámot!
Szerzői útmutató

Jogi nyilatkozat

Minden jog fenntartva
Magyar Nőorvos Társaság
© Copyright

Ezen oldalak tartalmát a Magyar Nőorvos Társaság felügyeli. Fenntartjuk a Web rendszerünkben található információk változtatási jogát minden előzetes bejelentés nélkül.
Az oldalakon olvasható anyagok betegtájékoztatási, oktatási, kutatási, és a Magyar Nőorvos Társaság tagjainak kapcsolattartását megkönnyítő adatokat tartalmaznak.

Az információk tulajdonjogáról

Kijelentjük, hogy a - Magyar Nőorvos Társaság (és partnereink) - birtokolják a rendszerünkben található információkat.
A Magyar Nőorvos Társaság oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

Látogatóink - kizárólag a regisztrációs jogosultsági szintjüknek megfelelően - az interneten szabadon elolvashatnak bármilyen oldalainkon megjelent információt. Későbbi megtekintés és értelmezés céljából letölthetnek vagy lementhetnek számítógépeikre a rendszerben tartalomként publikált file-okat, információkat, és ezeket kollégáiknak, pácienseiknek, barátjuknak, rokonuknak, ismerősüknek szabadon megmutathatják, illetve ilyen célokból lehetséges ezen anyagok kinyomtatatása is.

Tilos azonban eltávolítani a böngészett és/vagy a letöltött oldalakon szereplő jogi- és tulajdonjogi-, illetve az esetleges szabadalomra vonatkozó információkat, tilos továbbá a tőlünk (nem csak internetes oldalainkról) származó információk árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és bármilyen formában történő ismételt megjelentetése. A publikált anyagokkal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Fontos Figyelmeztetés:

A Magyar Nőorvos Társaság Internet oldalai nem csak szakemberek számára készültek, betegtájékoztató anyagok is elérhetőek lapjainkon keresztül.

Kijelentjük, hogy a Web-rendszerben található információk önmagukban nem alkalmasak arra, hogy a betegek, páciensek, saját diagnózist állítsanak fel, vagy az itt talált információkat bármilyen egyéb módon önmaguk gyógyítására használják.

A Magyar Nőorvos Társaság semmilyen felelősséget nem vállal az oldalainak felhasználásából eredő egészségügyi problémákért, még akkor sem, ha az adott tartalmat szakorvos véleményezte.

Panaszok esetén keressék fel háziorvosukat vagy a megfelelő szakrendelést!

Felhasználási feltételek

A regisztráció révén a regisztráló elfogadja az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat végigolvasta-e vagy sem. A használati feltételek nem ismerete nem mentesít senkit a felelősség alól.

Szolgáltatásaink igénybevételéhez felhasználóinknak regisztrációs kérdőívet kell kitölteniük. A kérdőívben szereplő adatok megadása azért szükséges, mert weboldalunkon olyan információk találhatóak, amelyek kizárólag orvosoknak szólnak, azokat laikusok, betegek nem tekinthetik meg. A regisztráció által, a felhasználási feltételek elfogadásával a regisztráló nyilatkozatot tesz arról, hogy orvos. A fenti nyilatkozat csak és kizárólag a pecsétszám megadásával teljes, melyre annak érdekében van szükség, hogy biztosíthassuk, csak a megfelelő szakemberek jutnak hozzá a portálon található orvos-szakmai információkhoz valamint, hogy az oldalunkon szerzett kreditpontokat jóváírhassuk Önnek. Az orvos felhasználó a regisztráció során megadott egyedi azonosítót és az ehhez tartozó jelszót nem adhatja meg laikus (nem orvos) felhasználónak.

Adatvédelmi nyilatkozat

A rendszerünkben tárolt adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek nem adjuk ki. A regisztrációs adatokat, a regisztrációt követően azonnal véglegesítjük.

Az adatok kezelése mindenben megfelel a 2001. dec. 24-én megjelent 2001. évi CVIII. törvénynek illetve az ezt módosító 2003. évi XCVII. törvénynek és a szintén ezt módosító 2007. évi XCIV. törvénynek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvényben illetve az ezt módosító 2003. évi XLVIII. törvényben és a szintén ezt módosító 2005. évi XIX. törvényben végül pedig a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek. Az adatvédelmi elvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait. A tulajdonosa által nem szándékosan közölt egyéni adatot nem őrizzük meg, és nem adjuk tovább.

A tudatosan átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használjuk fel, amire azt tulajdonosa a rendelkezésünkre bocsátotta. Az adatokat más célra történő felhasználás céljából senkinek, semmikor nem adjuk tovább. Felhasználói adatokat csakis statisztikailag feldolgozott formában, egyedi azonosítókhoz nem kapcsolhatóan hozunk nyilvánosságra. A Promenade Publishing House Kft. az általa őrzött magántermészetű adatokat a tőle elvárható gondossággal és módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek. Gondoskodik az adatok biztonságáról, és megakadályozza azok jogosulatlan felhasználását. Az orvositudasbazis.hu weboldal tartalmaz linkeket más oldalakra is, a Promenade Publishing House Kft. azonban nem felelős ezen Internet oldalak adatkezelési eljárásmódjáért, illetve tartalmáért.

Regisztrációs feltételek

A regisztrációval a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott e-mail címet a Promenade Publishing House Kft. tudományos-, orvosi- és gyógyszerészi információátadás, továbbképző tanfolyamokról történő tájékoztatás, kapcsolattartás, marketing megkeresések, piackutatás és tájékoztatás céljára felhasználja és ennek keretében saját, valamint üzleti partnerei kereskedelmi jellegű információit, ajánlatait, tájékoztatóit és más hasonló anyagait elektronikus úton Önnek eljuttassa. A megadott információkból ezen kívül statisztikai adatokat nyerhetünk, melyek segítségével szolgáltatásainkat a felhasználók érdeklődésének megfelelően fejleszthetjük tovább. A regisztrációval a felhasználó tudomásul veszi azt, hogy (a) az adatszolgáltatás önkéntes; (b) az adatkezelés jogalapja az Ön kifejezett és tájékozott hozzájárulása; (c) az adatkezelés az orvositudasbazis.hu weboldal adatvédelmi nyilatkozatának megfelelően történik; (d) e-mail címének fenti célokra történő felhasználásához adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a Promenade Publishing House Kft. számára bármilyen módon eljuttatott lemondás vagy a hírlevelekben elhelyezett „leiratkozás” link segítségével.